zondag 26 mei 2013

héhé - af!

Ze zijn af, de wegwijzers met de blote kabouter (ja, die hadden we nog van vorige keer), de let-op-want-hier-komt-een-drukke-weg bordjes, de hier parkeren wijzers, de fiets-maar-door-je-zit-op-de-goede-weg pijlen, de stop-je-bent-verkeerd tekens én ... niet vergeten - ook nog eens de infobordjes voor de tuin van Martien. 
Nu rest me nog deze volgende week te gaan plaatsen langsheen de fietslus, zodat alle bezoekers vlotjes de vier ecotuinen kunnen vinden.  Want met straatnamen alleen kom je niet ver hier in Bever.

Want ooit - tijdens een wereldoorlog - besloten de plaatselijke slimmigaards den duits om de tuin (let op de woordspeling!) te leiden door een boel straatnamen gewoon in de vuilbak te kieperen en er maar een stuk of zeven-acht over te houden.  Alle straten in één gehucht heten dus allemaal hetzelfde. Dat maakt dat je hier goed uw weg kan verliezen!  Vooral omdat soms bovendien de huisnummers niet echt logisch volgen ...

Maar geen nood!  De wegwijzers zullen op post staan.  En je krijgt een duidelijk stratenplan mee, met uitgestippelde route.  Wie nu nog zijn weg verliest is een leguumeke.

1 opmerking:

Muggenbeet zei

wat had ik graag gekomen maar ik zit zelf zaterdag en zondag met een open VELT-tuin. Maar het gaat bij jullie een succes worden, kan niet anders met zo'n aanpak en reportage op TV.