dinsdag 19 mei 2015

Vuile kabouter

Dat krijgt ge dan als ge uw spullen niet goed opruimt. Vorig weekend testten we de fietslus die de vier tuinen op het opentuinweekend met elkaar verbinden uit. 
En wat troffen we ergens op een paal aan? Helemaal verweesd en vergeten? 

Een vuile kabouter. 

Die hing daar al sinds 2013. Blijkbaar zagen we hem over het hoofd bij het opruimen van de richtingsaanwijzers na de vorige opentuindag te Bever.
 
Kabouter Vuil
Het is dus tijd om de richtingsbordjes terug uit de kast te halen. Daarom deden we ook de testrit - om te tellen hoeveel richtingsaanwijzers we nodig zullen hebben.
 

Gelukkig zijn die wel proper gebleven. 

En ze zijn er nog allemaal - Kabouter rechtdoor, Kabouters Linksaf en Rechtsaf en Kabouter Verkeerd. Binnenkort mogen ze weer een dagje aan het werk en alle fietsende tuinbezoekers op de goede weg houden. Want dat kan nodig zijn, in ons heuvelachtige en met kronkelige wegen bezaaide Bever. Kabouter Parking is er dan voor degenen die hun fiets vergaten, en toch met de auto gaan.

En nu eens kijken of ik nog genoeg kabelbinders en bamboestokken heb, want zo plaatsen we ze langs het parcours: waar er geen verkeersbord met paal is, dan maar stevig bevestigd aan een stokje.


2 opmerkingen:

SuperMasj zei

Ik ga mijn fiets niet vergeten, maar Bever is nogal ver om met de fiets te bezoeken vanuit Tienen

de biodiverse tuinier zei

Geen nood SuperMasj, er is plaats genoeg op het dorpsplein om te parkeren, en vanaf daar je fietstocht te beginnen.