maandag 8 juni 2015

Heerlijke dag was het gisteren!

Mede dank zij jullie, de bezoekers aan onze vijf tuinen, is het een succes geworden. Jullie kwamen met niet minder dan tweehonderd zeven en dertig naar Bever afgezakt!


’s Morgens kwam er eerst nog een team van Velt langs op Plaats, want ze verwachtten er Roos Van Acker. Die kwam naar ons dorp om er een goede plek te zoeken voor een ecologische roos. Ze fietste helemaal van Plaats naar de biodiverse tuin op een mooi versierde stepfiets, met een tros medefietsers en pers in haar kielzog.


Want na zoveel jaren was het zover: Velt bracht eindelijk Roos naar Sandra. En wat een toffe vrouw is Roos. Sandra was aanvankelijk behoorlijk zenuwachtig, want zo in de kijker staan is niet haar ding. Maar de persfotografen waren leuke jongens, en Roos was de rust en interesse zelve, dus na enkele minuten was ze toch op haar gemak. Ze maakten een lange toer door de tuin, waarbij vele aspecten van ecologisch tuinieren aan bod kwamen en ook wel koetjes en kalfjes.
De ecologische roos die ze meebracht bleek een Apothekersroos te zijn (Rosa gallica officinalis). De moeder van de Franse rozen en ooit uit het oosten naar Europa gebracht voor medicinale doeleinden. We vonden er een mooie plek voor in de nieuwe border.
 
~~~~Ondertussen waren al een hele zwik bezoekers aan de fietslus begonnen. De tuin van Sandra Verweij kreeg als eerste de toevloed bezoekers te verwerken, en daarna de Tuin van Gerard en Christine. Mede-blogger Tom van de blog Fruitberg maakte er een mooie reportage over, met knappe foto’s! 
~~~~

De relatief kleine tuin van Goesje en Philippe werd haast overspoeld door de stroom bezoekers. Maar toch werden ze er allemaal persoonlijk begroet door Goesje en kregen een antwoord op elke vraag. En na afloop moesten ze allemaal iets in haar gastenboek schrijven.
~~~~


Bij Werner en Loes was iedereen enthousiast over de versgebakken mattetaartjes en brood. Dat werd er gebakken in de gerestaureerde bakoven in hun tuin. Terwijl je er op wachtte kon je genieten van een theetje van kruiden die je zelf kon plukken, en iets opsteken over compost maken of vergeten groenten. 


Ring TV was er de hele namiddag op bezoek en filmde een eind weg. De reportage verschijnt vanaf vandaag of morgen op de kabel. Voorlopig kan je ze hier zien: KrisKras


~~~~


Je kon het aan de bezoekers merken, dat ze er al een hele rit op zitten hadden, als ze in onze tuin aankwamen. Sandra en ik merkten dat de vele zithoekjes dankbaar werden ingenomen, en dat iedereen zichtbaar zat te genieten - van de rust, en ook wel van een door Pa gebrouwen bier of glaasje mispelwijn. Natuurlijk moest ik af en toe eens wat uitleg geven, en vooral verhaal van het ontstaan van het hooilandje kreeg veel ge├»nteresseerde toehoorders. 

Foto's in dit logje komen uit de camera's van: Pieter Maes, Aikon producties, Godelieve Deschuyffeleer, Sandra Muyldermans, Werner Godfroid en Thys Roelen.

1 opmerking:

SuperMasj zei

't Was voorwaar een fijne organisatie.