dinsdag 6 juni 2017

Over de tuinvloer

Een heerlijke dag was het afgelopen zondag. Honderd zeventig mensen bezochten onze biodiverse tuin, genoten van de biodrankjes en het heerlijke weer.


We ontmoetten heel veel leuke mensen, die oprecht ge├»nteresseerd waren in de biodiverse tuin. Ik zag er meerdere foto’s nemen en naampjes van planten noteren. Het biodivers vrouwke en ik waren wat schor s’ avonds. Niet gewoon om zo een ganse dag te praten. Want we kregen veel vragen. Zoals hoe we onze tuin ontwierpen (nee – geen tuinarchitect), hoe begin je daaraan, of we dat met twee doen, Is dat veel werk (nee, niet elke dag), hoe je zo een bloemrijk hooilandje kan realiseren, of die potten echt gratis zijn (ja), welke plant is dat en is die slakkenresistent (de meeste in onze tuin).


Kinderen vulden de zoektochtformulieren in en renden heen en weer over alle paadjes. Benieuwd wie de meeste vragen juist heeft – want die wint een nestkast.


De oprit stond op sommige ogenblikken vol fietsen, want de drie Beverse ecotuinen waren verbonden met een fietslus.


Jongste zoon maakte een leuke timelapse opname van de open tuin dag. Grappig hoe iedereen door de tuin flitst. Alleen waar we uitleg geven aan groepjes is het beeld eens rustiger.

Overstelpt door hartverwarmende complimentjes sloten we de tuin en de dag af met een lading frietjes, samen met familie en vrienden.
Binnen twee jaar doen we terug open. Kijk er nu al weer naar uit.

Geen opmerkingen: