vrijdag 1 maart 2013

Het Velt-ontmoetingsmoment

Maandag zijn we met twee van de vier deelnemers naar het info- en ontmoetingsmoment geweest die Velt organiseerde voor de ecotuiniers. We moesten er voor naar Wemmel, maar gelukkig paste onze delegatie uit Bever nog in één wagen, dus carpoolen ging ons makkelijk af. 

De infoavond ging door in het gemeenschapscentrum De Zandloper. Ik was er nog nooit geweest. Knappe faciliteit!

We kregen als opwarmertje een korte inleidende babbel over de algemene doelstellingen en werking van Velt. Daarna volgde een uitgebreide kennismakingsronde. Die vond ik persoonlijk het meest boeiend, vermits we daar elkaar wat leerden kennen. En wat een diversiteit! En wat een passie voor het ecologische tuinieren!
Drankjes werden rondgedeeld en toen gaf Riet Janssens ons een heel breed overzicht van wat een open tuinendag organiseren allemaal inhoudt. Op wat je allemaal moet letten als tuineigenaar, de do’s en ook wel de dont’s. We kregen heel wat tips mee. Hoe de bezoekers te ontvangen, hoe een rondleiding te geven (ga in het zonnetje staan!), neem rust, infostandjes van verenigingen, bewegwijzering, fietslussen, kindvriendelijke activiteiten, drank en versnaperingen, activiteiten, tuinplan, buren en vrienden betrekken, parkeerproblemen, persberichten, enz … enz… te veel om allemaal op te noemen.

Tijdens haar uiteenzetting werden er continu voorbeelden aangehaald en kon iedereen in de zaal volop van gedachten wisselen. Zo kwamen nog enkele leuke ideetjes naar boven.

Wat ik er in het algemeen van onthouden heb is dat wij, met de ploeg van de milieuraad, dat in 2011 helemaal niet slecht hebben gedaan ;-)
En we gaan dat deze keer minstens even goed doen!

Geen opmerkingen: